Hej!

Kul att du vill veta mer! Jag har alltså en bakgrund som journalist, antropolog och biståndssakkunnig och har under årens lopp jobbat på de stora redaktionerna – SvD, SvT och TV4 – och på några av de stora biståndsorganisationerna - Sida, Rädda Barnen, Unicef.

Men sedan några år tillbaka är romanskrivande det jag gör på (nästan) heltid. Dessemellan är jag en ofta anlitad talare och moderator kring ämnen jag kan mycket om, t.ex sådant som berörs i mina romaner. Jag skriver också gärna krönikor – du kan hitta flera av dem här – och ibland skriver jag också litterära porträtt och reportage. På senare tid har jag också börjat hålla kurser i kreativt skrivande och skapar upplägg som passar just den grupp jag har.

Det dyker också upp biståndsorganisationer som vill ha min speciella kompetens när det gäller att kommunicera vad biståndet gör, så då blir det ett och annat konsultuppdrag inom biståndet också.

Efter flera år utomlands bor jag nu med familjen i Lund, men sitter också ofta på Österlen och skriver.

Föreläsningar

Som författare talar jag också gärna och ofta om mina romaner – just nu mest om nyutgivna (hösten 2021) I Munkens Skugga – men jag håller också föreläsningar om ämnen och teman som finns i mina romaner.

Man kan boka föreläsningar av mig i följande ämnen, men hör av er så diskuterar vi!


• Om skrivprocessen och att arbeta och skriva om miljöer som är obekanta. Som journalist och författare.

• Om skrivande och buddhism – att skapa närhet i livet och texten.

• Om Bangladesh, textilindustri, mänskliga rättigheter och ett land som få besöker.

• Hijror och transgendergruppen i Dhaka. Om mina besök och vänner där.

• Myanmars fönster mot friheten – Facebooks roll bakom folkmord och militärkupp.

• Buddhismens många ansikten – om livet på ett meditationscenter.

• Natkulten – vad är en nat och hur förhåller sig  burmeserna till dessa?

Kontakta mig

MeSheWe

Under mina år i Myanmar startade jag tillsammans med bland andra Mia Hallenborg, Magda Vogt och Anna Widoff en organisation som skulle stötta unga kvinnor på deras väg ut i vuxenlivet. Idag driver Anna Widoff MeSheWe och programmet växer stadigt. Om du vill stötta oss eller se mer om vad flickor i Myanmar och Kenya drömmer om och hur de lever så titta på meshewe.org

 

Författarsamtal Globala Torget Bokmässan i Göteborg 2021